torsdag 29 november 2007

"Thank you for welcome"

Ja, otaliga ar de roliga uttryck thailandare anvander nar de vill verka internationella. Ovanstaende ar taget fran en restaurang.

Igar var vi pa snorkelutflykt. Vi akte ut i narapa full storm, men det gjorde inget enligt personalen. Jag tog aksjuketablett. Vi kom (tack och lov) fram till en liten liten o med haftiga korallrev och hoppade i. Man hade pa sig flytvastar, sa att man endast behovde koncentrera sig pa vad som fanns under vattnet. Dar fanns alla mojliga sorters fiskar och vaxter. Coolast var nar en av instruktorerna visade en jattestor snacka (ungefar som sadana man hittar pa stranden, fast storre an tva hander bredvid varandra). Lackert! Pa det andra stallet borjade vi med att titta fran baten nar personalen slangde i ett par bitar formfranska, och da kom hundratals fiskar snabbt fram for att luncha! Da hoppade alla fran baten i for att fa simma bland alla fiskarna, och det hade fiskarna ingenting emot. Allt for lite mat!

Apropa mat - igar kvall, tillbaka pa var strand, var vi ganska hungriga. Vi tyckte att det lat gott med rakor och glasnudlar. Jag borjade bestalla varpa Magnus sa "same". Det fattade dom tydligen inte riktigt. Pa den restaurangen far man vanligtvis mycket mat, men just da blev vi precis matta. Det visade sig nar notan kom in att de trodde att vi ville ata av "same" mat. Suck. Billigt som bara attans blev det dock...

Jaja, tillbaka till snorkelturen - Som sista anhalt stannade vi till pa en nastintill ode o. Dar fanns dock ett par bungalows for manniskor som verkligen inte vill komma i kontakt med andra manniskor och som darfor valjer att semestra dar. Vi gick i land pa den minimala stranden och tillbringade en timme dar. Det drev oss bada nastan till latt vansinne, och vi undrade vad 17 man vill det for. Vi var ganska lattade nar baten tuffade ivag hemat.

Pa tal om ingenting - vi har hort varldens samsta liveband. Mycket underhallande! Kram till er alla!


Magnus: "These mountains are very high!"
Thailandren: "Yes! They are on DVD!"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja Ni.. Thailändarna och deras roliga uttryck! :)

Kul att Ni uppdaterar bloggen!
Ska bli trevligt/roligt att få höra historierna/upplevelserna när Ni kommer hem.

Sköt om Er, så hörs vi av!
Kramar,
Jenny

Anonym sa...

Same, same but different gäller tydligen på restauranger också. ;-)
Tropiska fiskar och korallrev...
Jag kan ju bara drömma här hemma i snålblåsten och mörkret...
Du får ha det så härligt älskling! Saknar dig, men vi ses snart.
Jag är också väldigt nyfiken på era historier och foton (världens sämsta liveband hmmm, det låter uselt).

Kram hjärtat!
Jacques

Anonym sa...

Kramar till er bada! Saknar dig med alskling, men som sagt ses vi snart!