fredag 23 november 2007

Jag alskar tigrar!

Igar var vi pa utflykt. Vi hade lyxat till det med en egen chauffor och egen guide som foljde med oss hela dagen. Vi borjade med att besoka "Floating Market" som atminstone forr bestod av thaimanniskor som hade kommers for det dagliga livet genom att aka runt i sma kanaler pa sma sota paddelbatar och kopa och salja mat och annat nodvandigt. Pittorekst, kan man tycka. Numera har det blivit otroligt kommersiellt, och man saljer nu samma varor som man hittar pa turiststraken i Bkk. Trist tyckte jag, men det kompenserades av ytterligare vansinne - vi fick aka nagon sorts motorbat pa de sma sma kanalerna. Foraren korde som en komplett galning, och det skvatte och kittlade i magen. Detta fick upplevelsen att paminna om Flume Ride pa Liseberg. Och det ar ju kul!

Efter en del smastopp kom vi fram till Tigertemplet (som ni kan kolla in pa www.tigertemple.org). Man blir en smula betanksam nar man forst far skriva pa ett kontrakt att man inte haller templet skyldiga om man blir uppaten (!) eller skadad av tigrarna. (Forlat mamma o pappa. Vi skrev sjalvklart pa.) Det var det vart. Man samlades utanfor lejonkulan dar tigrarna precis hade atit. Mycket, tack o lov. Sen tog dom forst ut de sma tigerungarna som var helt galet bedarande och busiga (alskling, jag tankte pa Maja!) och sa fick man klappa och busa lite med dom. Sen tog dom under stor andakt ut de fullvuxna tigrarna och ledde dom till ett for dom bekvamt stalle nedanfor ett par klippor. Sen fick man en i taget ga fram och fa sitt foto taget med en tiger liggandes i sitt kna! En otroligt surrealistisk kansla! Helt obeskrivlig! Ni far se bilder nar jag kommer hem.

Pa hemvagen stannade vi till och red pa elefanter, matade vilda apor med chips (dom ville tydligen ha just chips) och sist stannade vi till vi Bron over floden Kwai. Vi promenerade over den med viss betanksamhet, den ar valdigt smal (magra tag dom maste ha haft pa den tiden) och har absolut inga skyddsracken, sa vi kande oss lite hojdradda.

Det var en helt fantastisk dag, fullproppad med skojigheter fran tidig morgon tills vi somnade i taxin pa vag hem.

Idag (fredag) har vi mest slappat, vi badade och solade pa taket en stund och sen drog vi ner till Bkk centrum och shoppade lite. Tva handvaskor till. Nu ar det kvall, och i morgon bitti ska vi vidare till Koh Chang, som ar en o nara gransen till Kambodja. Dar tanker vi stanna i ungefar en vecka, vi far se. Men nu ska vi ta ett par ol med tva skojiga hippies fran Kalifornien som vi brukar snacka med. Hoppas allt ar bra med alla er darhemma. Puss och kram!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så obeskrivligt häftigt!!!
Jag blir avundsjuk å dé värsta, vill också klappa tigrar. :-)
Ha det bra hjätat!

Jacques

Anonym sa...

Så stavas det hjärtat.... Damn!
Måste börja förhandsgranska!

Anonym sa...

Håller med Jacques! Det låter som en häftig upplevelse, vill också klappa the tigers. Njut av miljön i Kho Chang! Hörs snart igen.

Kram,
Jenny

Anonym sa...

Ni kan fa klappa bilderna nar vi kommer hem ;-)

Ja josses alskling, det var rysligt vad du stavar fel nufortiden! Ah, det kan jag ta! Pussar i massor!

Jenny, mina tankar ar hos dig idag. Kram pa dig gumman.

Anonym sa...

Tack for intressant information