onsdag 2 december 2009

Tre dagar i skogen

Jag och Jacques har varit pa en tredagarsutflykt norrut i landet, narmare bestamt till Kanchanaburi med omgivningar. Forsta dagen gick vi pa bron over floden Kwai, och vi visslade sjalvklart den beromda melodin. Under en vecka varje ar firar man arsjubileet av nar engelsmannen (plural) bombade bron och bjuder pa en spektakular ljud- och ljusshow som vi fick se fran forsta parkett. Vi fick aven aka pa river rafting pa floden, jatteharligt att glida fram i den gudomliga naturen! Dessutom matade vi apor, gosade med en leopardunge (!) och akte tag pa dodens jarnvag.

Dagen efter treckade vi i Erawan nationalpark och tittade pa sju fantastiska vattenfall. Det var mkt harligt, men i jobbigaste laget for mig som inte rort pa mig sedan i september. Beloningen kom nar man fick bada i ett av fallen. Dar var en massa stora fiskar som ville smaka om man var fiskmat. Vi var inte sa varst goda. Pa eftermiddagen akte vi till det fran Animal Planet kanda Tigertemplet, dar vi fick klappa de enorma tigrarna och deras urgulliga ungar. Vi fick formanen att vara med vid tigerungarnas eftermiddagsfika, och lekte med dom och matade dom ur en nappflaska. Sa sott! Den natten skulle vi bo pa en flotte pa floden. Det var helt fantastiskt! Ingen el forutom en stund pa kvallen, och ingen direkt isolering pa rummet sa man sag vattnet genom golvbradorna. Hotellpersonalen ordnade en tur med en stor flotte pa floden och serverade frukt, gottis och sprit. Efter en bra bit fick man bada, men bara med flytvastar. Vi forstod inte riktigt varfor, forran efter vi hade hoppat i och personalen ropade "bye bye" och puttrade ivag nedat floden. Paffa insag vi att vi nog fick borja simma. Forvisso en marklig men efter ett tag en ganska rogivande plasktur. Ca en km senare vantade flotten pa oss. Da blev vi erbjudna ett kokt agg. Wow. Val ater pa hotellet sov jag riktigt djupt.

Tredje dagen inleddes med att vi badade i heta kallor ute i skogen. Var thailandska guide Joe berattade att det ar mkt populart hos thailandare sahar pa vintern, nar dom fryser sa mkt (det var bara ca 30 grader varmt da). Sen fick vi en historielektion nar vi gick i Hellfire-passet, dar krigsfangarna under andra varldskriget tvingades bygga en jarnvag mellan Thailand och Burma. Dom fick hugga sig igenom berg for hand, och vi fick hora otaliga berattelser om deras lidanden. Efter det avrundades var resa och vi blev skjutsade tillbaka till Bangkok av var privatchauffor. En helt fantastisk utflykt!

Foretaget vi anlitade och som fixade allt detta at oss kan man na pa http://www.hellfirepass.com/

Nu ar vi tillbaka pa galengatan. Vi har hunnit med att titta pa kungapalatset, Siam Ocean World (ett stort akvarium) och Corrections museum (ett museum som beskriver tortyrmetoder fran thailandska gamla fangelser. Man kan inte leva bara pa karlek). I morgon ska vi aka till paradiset pa Koh Chang. Kramar till er alla fran oss!

Inga kommentarer: